RENDEZVÉNYEK
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
állandóállandó
hagyományoshagyományos
alkalmialkalmi
ESEMÉNYNAPTÁR
Május2020 JúniusJúlius
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
KERESÉS
PARTNEREK
Partnerek
Flash-Com Számítástechnika
TÁMOGATÓK
Támogatók
IMPRESSZUM
JOGI NYILATKOZAT
ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK
TISZTA FORRÁS NÉPDALKÖR2015. AUGUSZTUS 26. SZERDA | 18:00

Tiszta Forrás Népdalkör

A Petőfi Sándor Művelődési Házban 2008-ban népdaléneklést szerető emberekből megalakult aTiszta Forrás Népdalkör. Tevékenységük legfőbb célkitűzése a bartóki zenei hitvallásához hű maradni, mely nem más minta Cantata Profana művének befejező gondolata „Csak tiszta forrásból"

A Tiszta Forrás Népdalkör törekszik arra, hogy a magyar nyelvterület népdalkincsét bemutassa, ápolja, megszerettesse, hogy a lelket melegítő nemzeti örökségünket, a népdalokat énekeljék és továbbadják.

Az elmúlt négy év alatt több szereplésük volt a helyi ünnepségeken és a szomszédos megyékben. A népdaléneklés mellett szívesen vesznek részt és kapcsolódnak be aktívan a közösségi és kulturális élet segítésében.

Örömmel mennek főző-, tésztasütő versenyekre ahol mindig dobogós helyezést érnek el.

A Tiszta Forrás Népdalkör 2009 novemberében Egerben a Palóc Gálán NÍVÓ díjat kapott, 2011 október 15-én Nagylókon az Országos Népzenei Gála Térségi Szintjén "KIVÁLÓ", 2012. októberében Győrben népzenei minősítő versenyen országos szinten "ARANY" minősítést ért el. 2013. október 12-én Tatabányán a "Hagyományos Régiók, régiók hagyománya" X. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Kárpát-medencei Elődöntő Verseny megmérettetésén Vass Lajos "ARANY" fokozatot ért el és továbbjutott a középdöntőbe. A sikersorozat folytatódott, május 17-én Dunapatajon a középdöntőben. Kiemelt "arany" minősítést ért el és ezzel továbbjutott a Kárpátmedencei döntőbe!

Idén  novemberben a X.Vass Lajos Népzenei Verseny  KÁRPÁT-MEDENCEI döntőjében is, ahol KIEMELT NÍVÓDÍJ-jat értek el.

 

A csoport művészeti vezetője Köles Éva népdalénekes

A népdalkör társadalmi vezetője: Dombrádi Lászlóné 30/975-2514

Próbáik: szerdánként 18-20 óra között vannak

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szabadidejéből hetente 2 órát szeretne eltölteni népdalénekléssel, új dalok tanulásával, s nem utolsósorban egy vidám közösséghez tartozni.

 

 

Dobogós helyezés gasztronómiában

tf1

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület által 2012. december 12-én Mogyoródon a Csíkvölgyi Pipa Csárdában rendezett Dr. Ketter László évadzáró hagyományőrző gasztronómiai főzőversenyre a Tiszta Forrás Népdalkör is benevezett és második helyezést ért el.

 

A zsűri elnöke: Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács

 

Elnökhelyettes: Pataki János a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Cukrász Mester Bizottságánakelnöke

 

Tagjai: további hét fő, akik a gasztronómia területén jeleskednek.

 

A verseny kiírás alapját képezte a hazánkban élő nemzetiségekre jellemző ételsor elkészítése. Mi szlovák menüt állítottunk össze: Csömöri nagygombóc leves, ahogy a dédi főzte. Sertéssült párolt káposztával és knédlivel. Fánk alagút (koma rurka) káposztás papucs (kapusznyík) sütemény.

 

A menüsor elkészítése, tálalása szép feladat elé állította a csapattagokat, akiknek lelkesedése, elszántsága elképesztő volt, amit az elért eredmény is bizonyít. A zsűri után a jelenlévők is megkóstolhatták az elkészített ételeket, s hogy jó volt, az is bizonyítja: nálunk fogyott el először az étel.

 

Köszönet a készítőknek, jó volt ismét Csömör nevét az elsők között hallani.

 

 

Dombrádi Lászlóné

 

A Tiszta Forrás Népdalkör társadalmi vezetője

 

 

 

 

TISZTA FORRÁS NÉPDALKÖRfelnőttállandó

További időpontok:
állandó program

Vissza az előző oldalra