RENDEZVÉNYEK
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
állandóállandó
hagyományoshagyományos
alkalmialkalmi
ESEMÉNYNAPTÁR
Augusztus2019 SzeptemberOktóber
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
KERESÉS
PARTNEREK
Partnerek
Flash-Com Számítástechnika
TÁMOGATÓK
Támogatók
IMPRESSZUM
JOGI NYILATKOZAT
ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK
CSILLAG BORIS ALAPÍTVÁNY A TÁNCKULTÚRÁÉRT (2007)2011. JANUÁR 01. SZOMBAT

CSILLAG BORIS ALAPÍTVÁNY A TÁNCKULTÚRÁÉRT - CSÖMÖR

 

A Csillag Boris Alapítvány hivatalosan négy éve működik. Az alapítványt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Házban működő tánccsoportok tevékenységét erősítsük és működésükhöz, programjainkhoz, művészeti munkájukhoz minél tágabb körből forrásokhoz jussunk, az alapítvány célkitűzését támogassuk.

 csi0

 

A Csillag Boris Alapítvány a Tánckultúráért célkitűzései között szerepel:

 • A népi kultúra, a népszokások, a néptánc és a népművészet megismerésére, feltárására és bemutatására irányuló tevékenység.
 • Törekvés a táncművészet különböző ágainak (a népi, a klasszikus és a modern) megismerésére, erre irányuló célok megvalósítására.
 • Gyermek és ifjúsági csoportok működtetése, közösségek támogatása. Jelen pillanatban öt néptánccsoport a Csicsörke Ifjúsági Táncegyüttes és négy utánpótlás csoport működik 3-17 éves kor között, közel 100 fővel. A Black § White Modern Táncstúdióban három csoportunk 30 fővel tevékenykedik.

 

 

bw

Fontos számunkra

 • A műhelymunka kialakításának fejlesztése, a művészeti elképzelések megvalósítása, az edzőtáborok támogatása.
 • Egyéni és közösségi aktivitás lehetőségének bővítése. Az értéket képviselő és értéket létrehozó egyének és csoportok teljesítményét az alapítvány elismeri és támogatja.
 • A fenti célok és az amatőr csoportjaink fejlődése érdekében népművészeti, folklór, hagyományőrző és táncművészeti programok rendszeres szervezése, lebonyolítása a művelődési ház égisze alatt.
 • A népek és nemzetek közötti kulturális együttműködés, egymás értékeinek és művészetének megismerését, bemutatását szolgáló tevékenységek támogatása. Csere- és testvérkapcsolatok kialakítása.
 • A népművészeti és népi hagyományok értékeinek tudatossá tétele a közművelődés eszközeivel, az alapítvány támogatásával.

edz

A Csillag Boris Alapítvány a Tánckultúráért négy éve működik, de a tevékenységünk közel 13 évre nyúlik vissza, így természetesen szoros kölcsönhatásban van a művelődési házzal. Kapcsolódási pontok egyes rendezvények, célok megvalósításában van, ezáltal erősíthetjük egymást és hatékonyabban munkálkodhatunk.

Ezek: táncházak, népzenei koncertek, edzőtáborok, kirándulások, farsangolás, Hájas Tészta és Fánksütő Verseny, Tánc Világnapja, Ifjúsági Hét, Szüreti Bográcsozó, Mikulás-nap, Karácsonyváró rendezvény.

hjcs

Kiemelten kezeljük:

 • Közösségépítést: nagyon fontosnak tartjuk a szülők bevonását a tevékenységünkbe, hisz így kovácsolódnak össze a csoportok, így bontakoznak ki a barátságok, ezt már számtalan példa bizonyítja: gasztronómiai rendezvényen való aktív közreműködés, egymás segítése, közös sí-táborozás, kirándulás, közös karácsonyi ünnepség, farsang, táncházak, játékdélután, edzőtáborok stb. A példamutatás több kisebb csoport szülői közösségét is ösztönzi.

cssz

·        A felkért bemutatókon és fesztiválokon való részvétel, hogy minél szélesebb körben megismerjék a tevékenységünket. Évente a kisebb csoportjainknak 5-6 fellépést, az ifjúsági csoportnak 15-20 bemutatkozót, valamint 12-15 közösségi programot tudhatunk magunkénak.

 kht

 • A közel 100 főre évente új fellépő ruhák beszerzését, varratását igyekszünk megteremteni, pótolni, kisebbeknek egyet a nagyobbaknak 2-3 garnitúra ruha.

 

 • Egy-két új koreográfiával is bővül minden csoport repertoárja.

 

 • Arculattervezés: csoportjainknak egységes póló, kendő, sapka és próbaruha áll rendelkezésükre, az alapítvány és a Csicsörke Néptánccsoport is saját logót használ.


 • Szakemberek: csoportjainkat 6 fő szakképzett táncoktató, pedagógus tanítja.

 

 

Az alapítvány célkitűzéseinek és a tánccsoportok munkájának támogatását köszönettel elfogadjuk!

 

Csillag Boris Alapítvány a Tánckultúráért számlaszáma

Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet Csömöri Kirendeltség: 65600144-11055114


Információ:

G. Tóháti Ilona

Csillag Boris Alapítvány a Tánckultúráért elnöke

Petőfi Sándor Művelődési Ház

2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Tel: 06/28/543-790; 06/30/748-98-60

E-mail: info@muvhazcsomor.hu; www.muvhazcsomor.hu

csv

 

 

 

CSILLAG BORIS ALAPÍTVÁNY A TÁNCKULTÚRÁÉRT (2007)felnőttállandó

További időpontok:
állandó program
Vissza az előző oldalra