Petőfi Sándor Művelődési Ház,
2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Menü:

Civil Egyesület

A Csömöri Civil Egyesület 2006 decemberében alakult meg mintegy negyven fővel. A Petőfi Sándor Művelődési Házban megtartott alakuló ülésen az egyesület tagjai a helyi nyilvánosság kiszélesítésében, a hatékonyabb lakossági érdekérvényesítésben jelölték meg a szervezet fő céljait. Emellett különösen fontosnak tartják a település környezeti értékeinek a megóvását, a helyi oktatási-nevelési intézmények folyamatos támogatását és fejlesztését és a széles körben megvitatott, tudatos településfejlesztést.

Az egyesület megalakulása óta az egyik legaktívabb helyi civil szervezet. Több lakossági fórumot tartott aktuális helyi témákról (egészségügy, településfejlesztés, M0-s), és képviselteti magát a település fontosabb közéleti és közösségi rendezvényein (Szüreti bográcsoló, nemzeti ünnepek koszorúzási ünnepségei, ádventi rendezvények).

Az évente több alkalommal minden csömöri háztartásba ingyenesen eljutó egyesületi hírlevele a Civil Szó, amely a szervezeti híreken kívül hangsúlyosan foglalkozik közéleti, helyismereti és környezetvédelmi témákkal.  , és jelentősen hozzájárul a különböző vélemények és álláspontok megismertetéséhez.

A Csömöri Hírek (www.csomorihirek.hu ) és Facebook oldala ( https://www.facebook.com/csomorihirek/ ) nem csak az egyesület hivatalos oldala, ahol a szervezetről és programjairól lehet olvasni, hanem a legrégebbi internetes helyi hírportál és nyilvános közösségi oldal is egyben.

A művelődési ház sok más helyi civil, kulturális közösséghez hasonlóan nem csak székhelye a szervezetnek, hanem az egyesületi taggyűléseit is itt tartja a Csömöri Civil Egyesület. Aktívan vesz részt a tagság az intézmény által szervezett több eseményen: Szüreti mulatság bográcsoló programja, adventi jótékonysági vásárok és Civil sátor a Csömöri Napokon.

A művelődési házban 2007 óta a Civil Klub nevű rendezvények keretében helyi vagy regionális vonatkozású, illetve általános témájú nyilvános fórumokat tart az Egyesület, melyeknek vendég előadói között találjuk fontos intézmények vagy települések vezetőit, illetve különböző területek szakembereit, a hazai társadalmi és kulturális-tudományos élet kiemelkedő személyiségeit. 2018-ban megújult a rendezvénysorozat: a kulturális és társadalmi élet országosan neves személyiségeit hívják meg az alkalmakra különböző témákban (pl.: Beer Miklós püspök, Kassai Lajos lovas íjász, Fábri György társadalomkutató, országos környezetvédelmi szervezetek vezetői: Lukács András és Mező János).

Túlzás nélkül állítható, hogy a Csömöri Civil Egyesület az ország egyik legsikeresebb helyi, községi-kisvárosi civil közéleti szervezete. 2010 óta az Egyesület jelöltjei abszolút többséggel irányítják a nagyközség önkormányzatát Fábri István polgármester, egyesületi elnök vezetésével.

Az Egyesület elnöksége: Eigler Tamás, Fábri István, Hantos-Hajdú Erika, Pásztor Sándor, Rajnai Henrik, Sipos Tamás.

Elérhetőségek:
Csömöri Civil Egyesület
2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.
E-mail: csomori.civil@freemail.hu
Web: www.csomorihirek.hu
Telefon: 06-30-484-51-57 (Hantos Erika)

Tekintse meg programfüzetünket!

Foglalja le helyét kedvenc előadására még ma!

Kövessen minket Facebookon

A szüreti főzőverseny válogatott receptjei megvásárolható a művelődési házban

szureti bogracsolo szakacskonyv

Támogatóink

big_csoori_alap_rgb-4
muvhaz-csomor-logo-petpfi-sandor-muvelodesi-haz3

Petőfi Sándor Művelődési Ház

muvhaz-csomor-logo-petpfi-sandor-muvelodesi-haz3
csomor-kozseg-logo

Befizetéseit, kérjük, rendezze átutalással!

Petőfi Sándor Művelődési Ház

12001008-01335673-00100007
Közleménybe kérjük beírni a befizető nevét,
hogy mit fizetett, és melyik időszakra.

Petőfi Sándor Művelődési Ház
2141 Csömör, Vörösmarty utca 1.

Központi telefonszám:
06 28/543 790

Központi e-mail cím:
info@muvhazcsomor.hu

Terembérlés:

Szeltner László – esküvők, rendezvények, születésnapok

igazgato@muvhazcsomor.hu

Kadók Gabriella – vásárok

iroda@muvhazcsomor.hu