Petőfi Sándor Művelődési Ház,
2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Menü:

Ocho Macho a Csömöri Napokon

2023. június 3. 20 óra

Az idén 20 éves zenekar érkezik a 30. Csömöri Napokra!

2003-ban alakult Ocho Macho zenekar meghatározó és egyben hiánypótló szerepet tölt be a hazai zenei szcénában. A szombathelyi gyökerekkel rendelkező „nyolc macsó” az ország elsőszámú hangulatfelelőse, a fesztivál- és klubélet megkerülhetetlen szereplője, a városi rendezvények népszerű fellépője. Nagyszabású, élő koncertjeik rendszerint hatalmas tömegeket mozgatnak meg, és késztetnek hajnalig tartó táncolásra.

Olyan nagysikerű slágerek fűződnek a banda nevéhez, mint a YouTube-on már 32 milliós nézettségű „Jó nekem”, a szintén közönségkedvenc „El Mundo Fantástico”, a Kowalsky közreműködésével készült „Képzeld el másképp”, és még sorolhatnánk. A srácok lételeme az alkotás, így közönségük sosem marad friss felvételek nélkül.

Egyedi hangzásviláguk titka a különböző műfajok fúziójában rejlik: dalaikban gyakori a reggae, a ska, a punk és a latin zene találkozása.

A háromszoros platinalemezes, Fonogram díjra is jelölt Ocho Macho életében a 2015-ös év mérföldkőnek számított, hiszen a „Nagy-Szín-Pad!” tehetségkutató nyerteseként lehetőségük volt a többek között a VOLT és a SZIGET Fesztivál nagyszínpadán is fellépni – utóbbin Robbie Willams előtt. Majd 2016-ban ők képviselték hazánkat a 30. Eurosonic Fesztiválon Hollandiában, ahol szintén óriási sikert arattak.

A zenekar negyedik ’Dönts!’ című albuma 2017 novemberében jelent meg, mely rövid idő alatt aranylemez lett. A korongon található „Flow” című dalhoz egy kedves klip is készült, ahol a zenekar tagjai családi körben láthatóak.

2020-ban adták ki legutóbbi stúdióalbumukat ’Most’ címmel, melyen 9 új, hamisítatlan Ocho Macho szerzemény csendül fel. Szintén ebben az évben jött ki az „Ahonnan én jövök” felvétel, amely egy személyes hangvételű szerzemény. A dal igazán magával ragadó, behunyt szemmel is átjárja az embert a Vas-megyei városka hangulata.

Az “Úgy tombol” című szerzeményükben kirobbanó energiával érkeznek, ami szinte elemi erővel űzi el a rosszkedvet. A lüktető, rádióbarát dallam egy új megközelítés a srácoktól, amely remekül passzol a könnyen megjegyezhető és azonnal dúdolásra késztető énekhez.

Megható történet ihlette az Ocho Macho legújabb szerzeményét. A „Valahogy majd megint újrakezdem” különlegessége, hogy a refrén a 4 éves Olivérről szól, aki SMA betegséggel küzd. Kirchknopf Gergő, a zenekar frontembere szinte a kezdetektől ismeri a családot, hiszen úszóoktatóként már pár hónapos kora óta segíti a kisfiút. Olivért az egész zenekar támogatja: koncerteztek már az ’Olivérért Alapítvány’ javára és kupakot is gyűjtöttek közösen a jó ügy érdekében. A kis hős a klipben is feltűnik, amelyben a banda teljes értékű tagjaként minden hangszert kipróbál és még a mikrofont is magához ragadja.

A Csömöri Napok további programja:

https://www.muvhazcsomor.hu/esemenyek/csomori-napok-2/

Az eseményig hátralevő idő:

Az esemény véget ért.

Kategóriák

Dátum

Date

2023 jún 03

Időpont

Time

20:00 - 21:30

Díja

Cost

Ingyenes

Tekintse meg programfüzetünket!

Foglalja le helyét kedvenc előadására még ma!

Kövessen minket Facebookon

A szüreti főzőverseny válogatott receptjei megvásárolható a művelődési házban

szureti bogracsolo szakacskonyv

Támogatóink

big_csoori_alap_rgb-4