Petőfi Sándor Művelődési Ház,
2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Menü:

Furmicska Néptánc Egyesület

A Furmicska Néptánc Egyesület 2006-ban alakult, mely nevét a helyi népviseleten megtalálható Margit szalagról, a Furmicskáról kapta.

Legfontosabb feladatának elsősorban a csömöri népviselet megőrzését és a helyi hagyományok ápolását tekinti. Magyarországi szlovák táncok mellett a kis magyarországi tánckoreográfiák is szerepelnek műsoraikban. Táncos koreográfiáik mára elérik a negyvenet, közöttük szerepelnek helyi hagyományok feldolgozásai is (Keresztelő, Lakodalom, Betlehem, Lucázás, Zarándoklat, 1948-as lakosságcsere feldolgozása). Jelenleg négy csoportban folyik az utánpótlás táncoktatása. A tagság létszáma meghaladja a száz főt.

Az egyesület tevékenységének legfontosabb értékmutatója a szlovák nemzetiségi és országos minősítő versenyeken való részvétel.

Fellépésekkel kapcsolatos információk: Szabó Erzsébet elnök,

email: szlovakhaz.csomor@hotmail.com

További információk: https://csomoriszlovakok.eoldal.hu/

Díjak,elismerések:

Nemzetközi elismerésben részesült a Furmicska Néptánc Egyesület

A Furmicska Néptánc Egyesület 2022. július 2-án Szarvason négy ország képviselőinek döntésével Pro Cultura Slovaca-életműdíjat kapott. A díjat Horvátország, Magyarország, Románia és Szerbia, vagy a Szlovák Köztársaság területén élő magán-, vagy jogi személyek kaphatják, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a szlovák nemzeti kultúra fejlődéséhez. Az egyesület nevében a díjat Szabó Erzsébet, az egyesület elnöke, Kelemen Ágnes, alelnök és Takács Fanni Bernadett, kommunikációs vezető vette át.

https://www.facebook.com/115660295158045/posts/5296115317112491/?sfnsn=mo

Megosztás:

Klubvezető

Szabó Erzsébet

Időpont

szerda 19:00-21:00

Elérhetőség

30/355-8698