Petőfi Sándor Művelődési Ház,
2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Menü:

Tiszta Forrás Népdalkör

A Petőfi Sándor Művelődési Házban 2008-ban népdaléneklést szerető emberekből megalakult a Tiszta Forrás Népdalkör. Tevékenységük legfőbb célkitűzése a bartóki zenei hitvallásához hű maradni, mely nem más, mint a Cantata Profana művének befejező gondolata: „Csak tiszta forrásból”.

A Tiszta Forrás Népdalkör törekszik arra, hogy a magyar nyelvterület népdalkincsét bemutassa, ápolja, megszerettesse, hogy a lelket melegítő nemzeti örökségünket, a népdalokat énekeljék és továbbadják.

Az elmúlt években több szereplésük is volt helyi ünnepségeken, valamint a szomszédos megyékben. A népdaléneklés mellett szívesen vesznek részt és kapcsolódnak be aktívan a közösségi és kulturális élet segítésében.

Örömmel indulnak főző-, tésztasütő versenyeken, ahol rendszerint dobogós helyezést érnek el.

A Tiszta Forrás Népdalkör 2009. novemberében Egerben a Palóc Gálán NÍVÓ díjat kapott, 2011. október 15-én Nagylókon az Országos Népzenei Gála Térségi Szintjén “KIVÁLÓ”, 2012. októberében Győrben népzenei minősítő versenyen országos szinten “ARANY” minősítést ért el. 2013. október 12-én Tatabányán a “Hagyományos Régiók, régiók hagyománya” X. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Kárpát-medencei Elődöntő Verseny megmérettetésén Vass Lajos “ARANY” fokozatot ért el és továbbjutott a középdöntőbe. A sikersorozat folytatódott, május 17-én Dunapatajon a középdöntőben. Kiemelt “arany” minősítést ért el és ezzel továbbjutott a Kárpátmedencei döntőbe! A X. Vass Lajos Népzenei Verseny KÁRPÁT-MEDENCEI döntőjében KIEMELT NÍVÓDÍJat értek el.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szabadidejéből hetente 2 órát szeretne eltölteni népdalénekléssel, új dalok tanulásával, s nem utolsósorban egy vidám közösséghez tartozni.

Megosztás:

Klubvezető

Dombrádi Lászlóné
Művészeti vezetője: Köles Éva népdalénekes

Időpont

szerdánként 18:00-20:00

Elérhetőség

30/975-2514

Díja

500 Ft